Get our powerpoint presentations to your inbox daily: Suscribe

 

Download details

GREECE- Agios Dionysios Monastery, Olympus

(3 votes)


   Mănăstirea de AGIOS Dionysios în OLYMPUS este o mănăstire ortodoxă greacă pe pantele Muntelui Olimp , cea mai importanta manastire din Prefectura Pieria .
    Este situat la râul ENIPEAS la o altitudine de 850 m .
   Mănăstirea originală a fost înființată în 1542 , a fost distrusă de germani în 1943 . O nouă mănăstire a fost înființată la o distanță de aproximativ 5 km spre nord-est de cea veche, mai aproape de orașul LITOCHORO
    Inițial, numele vechii mănăstiri a fostAgia Triada, Sfânta Treime , De-a lungul timpului, însă , a predominat numele fondatorului său, SAINT DIONYSIUS din OLYMPUS . Noua mănăstire a fost numită direct după SAINT DIONYSIUS .
     În timpul diferitelor conflicte a servit ca adăpost pentru civili, dar și pentru combaterea trupelor Wehrmacht-ului german în aprilie 1943 .
    Presupunând că clădirea ar putea servi drept refugiu pentru luptătorii de rezistență greci , germanii au bombardat-o mai întâi și mai târziu au demolat-o cu explozibili.
    Așa cum se întâmplă în cazul mănăstirilor ortodoxe grecești , este supus abatonului („inaccesibil) Regulă, care interzice accesul vizitatorilor, în unele clădiri.
    Toate clădirile din afara abatonului, cum ar fi biserica nouă sau muzeul, au fost construite după 1985 (Wikipedia).
 

Details

File name greece-_agios_dionysios_monastery_olympus.ppsx
Size 13.75 MB
Downloads 2614
Created 02-18-2020
Created by is

Report this ppsDownload

comments powered by Disqus